Tapparan tähti Liigan suurin sensaatio? Yllättäjältä jäätäviä kommentteja läpimurrosta: ”En ole yllättynyt”

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

LAHTI. Liigan syyskauden yksi suurimpia yllättäjiä yksilötasolla on ollut Tapparan maalivahti Christian Heljanko.

Porvoolaislähtöinen veskari on loksauttanut monen leuat auki upeilla tilastoillaan: Kiekot ovat pysähtyneet lähes 95 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo sen sijaan on ainoastaan 1,33 ottelua kohden.

Vaikka uskomaton vire onkin tullut ehkä suurelle yleisölle puskista, ei LeKissäkin tällä kaudella torjunut veskari itse ole niinkään yllättyneen oloinen.

– No, en ole yllättänyt. Se on ehkä väärä sana, Heljanko sanoi Leijonat.comille Pelicans-Tappara -pelin tauottua tiistaina.

– Kyllä minä tiesin, että on niin hyvä joukkue, jonka takana saa pelata. Totta kai vaatii tuuriakin, tänään (tiistaina) oli muutama tolppalaukaus. Kun kulkee, niin niitä tulee ja ne osuvat sinne tänne, Heljanko pyöritteli.

Sanonta kuuluu, että hyvällä pelaajalla on hyvä tuuri. Heljanko on tuurinsa ansainnut, sillä taustalla on tehty kovasti töitä ennen todellista murtautumista kotimaan pääsarjajäille.

– Kovasti on tehty hommia monta vuotta, ja odotettu, että tulisi se sauma. Olisi varmaan jo viime vuonna pystynyt pelaamaan, mutta parempi nyt, kun on oikeasti valmis, Hunters-kasvatti myönsi.

Kilpailu kovenee

Keväällä 2015 alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa juhlinut maalivahti on pistänyt kenttäpelaajien kovan pelipaikkataistelun lisäksi myös taiston kassarien kesken todellisesti käyntiin Tapparassa.

Heljanko näkee, että hänen ja Dominik Hrachovinan tulinen, mutta toisaalta terve kilpailu on hyvästä koko joukkueelle.

– Luulen, että alkukaudesta kun Domi pelasi, niin olin aika kysymysmerkki. Nyt on pystynyt näyttämään, että ainakin tällä hetkellä pystyy pelaamaan. Se on heillekin (valmennukselle) aika positiivinen asia.

– Tämä pistää arjessa paiskimaan enemmän hommia, kun ei ole varmaa, että pelaat päivästä toiseen. Luulen, että tämä on Domillekin hyvä. Tarvitaan häntä, kun ruvetaan pelaamaan kevään pelejä, Heljanko kehaisi joukkuekaveriaan lopuksi.

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!