© Kuva: Getty Images

Kova arvio: Leijonat-pelurin tulevaisuus NHL:ssä vaakalaudalla! – ”Hän pystyisi pelaamaan NHL:ssä, mutta…”

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

World Cupissa syksyllä 2016 Leijonien riveissä pelanneella puolustajalla Ville Pokalla on haastava tilanne Pohjois-Amerikassa.

Chicago Blackhawksin kanssa tähän kauteen sopimuksensa päättävä Pokka on pelannut edelliset neljä kautta AHL:ssä, eikä 23-vuotiaalle nuorukaiselle ole avautunut vielä kertaakaan mahdollisuutta NHL:n puolelta.

Pokka on iskenyt AHL:ssä kelpo tehoja, kun 23 otteluun hän on nakuttanut kolme maalia ja 11 tehopistettä.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Powers pitää nuoren suomalaispakin murtautumista Blackhawksiin äärimmäisen haastavana.

– Pokka pystyisi pelaamaan NHL:ssä, mutta tällä hetkellä en ole ollenkaan varma, että se tapahtuisi Blackhawksin riveissä, Powers kertoo.

Powers perustelee Pokan hankalaa tilannetta Blackhawksin suuresta puolustajien ylitarjonnasta.

– Heillä on vain niin monta nuorta puolustajaa tulossa NHL:ään. Henri Jokiharju ja Chad Krys ovat aivan kärkipäätä, mutta heidän takanaan on vielä vaikka kuinka monta muuta lupaavaa pelaajaa, toimittaja sanoo.

Powersin mukaan Blackhawksin farmiseurassa Rockford IceHogsissa on kaksi puolustajaa Luc Snuggerud ja Carl Dahlstrom, jotka ovat Pokan edellä arvojärjestyksessä.

Toimittaja uskoo, että myös Vaasan Sportia edustava suomalaispakki Joni Tuulola saatetaan nähdä Pohjois-Amerikassa jo ensi kaudella. 21-vuotias kiekkolupaus on tehnyt tällä kaudella 30 Liiga-ottelussa tehot 3+15=18.

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!