Pikkuleijonien superlupaukselle jatkosopimus Liigassa – ”Persoonallinen huippulahjakkuus”

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

Liigajoukkue JYP ja superlupaus Anttoni Honka ovat jatkaneet sopimustaan kevääseen 2020 asti.

Puolustaja Honka, 17, on noussut tällä Liiga-kaudella raketin lailla jääkiekkoväen tietoisuuteen. Honka on pelannut Liigassa yhdeksän ottelua tehoilla 1+4=5 sekä neljä Mestarien liigan ottelua ilman tehomerkintöjä. Liigassa Hongan tehotilasto on mukavat 4 maalia plussalla.

Honka on ihastuttanut erityisesti sulavalla luistelullaan ja pehmeällä kiekonkäsittelyllään.

– Hän on peluri. Persoonallinen ja erottuva huippulahjakkuus, jonka päätä ei huimaa. Anttoni kehittyy vielä paljon fyysisen voimistumisensa kautta, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kuvailee JYPin tiedotteessa.

Virtanen korostaa, että Honka ei saa vastuuta vain siksi, että on nuori ja erittäin kehityskelpoinen tulevaisuuden lupaus.

– Olemme sopineet hänen kanssaan, että Liigan peliminuutit kertyvät hänelle ansaittuina, ei pedattuina. Näin pelaaja haluaa sen myös tapahtuvan, Virtanen kertoo.

Anttoni Honka kuuluu tunnettuun ”Honka Hockeyn” kiekkoilevaan veljessarjaan. Veljeksistä Julius, 22, on pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua Dallas Starsin NHL-miehistössä. Aleksi, 24, edustaa tällä kaudella Ranskan liigan Chamonix’ta. Veljeksistä vanhin, 26-vuotias Valtteri ei ole tällä kaudella pelannut aktiivisesti.

Veljessarjan kuopukselta ei sen sijaan intoa puutu. Hän on pelannut tällä kaudella siis 13 ottelua JYPin edustusjoukkueessa, 21 ottelua A-junioreissa sekä kaksi alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnausta.

Viimeksi Hämeenlinnan-turnauksessa Honka keräsi kolmessa ottelussa viisi syöttöpistettä ja oli koko turnauksen tehokkain puolustaja.

Lähde: JYPin tiedote.

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!