Stanley Cup -voittaja ja olympiahopeamitalisti Ville Nieminen on viime vuosina tullut suomalaiselle kiekkoyleisölle tutuksi valmentajan roolistaan.

Jukureiden penkin takana kakkosluotsin roolissa seisova Nieminen on joukkueensa kanssa tukalassa tilanteessa, sillä mikkeliläisten osalta pudotuspelihaaveet ovat käytännössä jo haudattu.

– Toivon, että meillä pysyy ennakkoluulottomuus pelata ja määrätynlainen iloisuus, että jaksamme painaa, Nieminen sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Voisi kuvitella, että NHL:ssä yhteensä reippaasti yli 400 ja Liigassakin suunnilleen saman verran otteluita pelannut valmentaja hyödyntäisi omat kokemuksensa nyt penkin takana.

Niemisen kohdalla tämä ei kuitenkaan päde.

– En ole pelannut modernia NHL-kiekkoa, joten siitä minun on turha puhua. Enkä muutenkaan kerro työssäni omia NHL-juttujani. Nyt pelataan Suomen liigaa. Mutta sen olen huomannut, että nykypäivän nuoret SM-liigapelaajat seuraavat tarkasti NHL:ää, Jukurien apuvalmentaja myönsi sivustolle.

Vaikka Jukurit syvällä vaeltaakin, on Nieminen maamme huippuluotseja. Hänellä on selvä käsitys siitä, missä jääkiekko nykyisin menee.

– Peli on nyt paljon dynaamisempaa, taitavampaa ja vauhdikkaampaa. Kaikki osaavat pelata ja on selkeitä roolipelaajia. Peli on parempaa. Tosin aikaisemmin huippujoukkueet pelasivat ehkä jopa taktisemmin kuin nyt, ja taktiset elementit myös näkyivät, koska peli oli hitaampaa.

Nieminen ja Jukurit hakevat helpotusta järkyttävälle tuskalleen lauantaina, kun se kohtaa kotonaan SaiPan.