Onnistumiset ja omistautuminen palkitaan tämän hetken HIFK:ssa. Se oli varmasti viesti, jonka tuore urheilujohtaja Tobias Salmelainen halusi lähettää uusilla jatkosopimuksilla seuran kannattajille.

Seura kiinnitti koko sarjan parhaimpiin maalivahteihin tällä kaudella kuuluneen Atte Engrenin sekä joukkueessa junioreista asti seuraa edustaneet Thomas Nykoppin sekä Micke-Max Åstenin pitkillä sopimuksilla.

Liigassa tähän asti aliarvostetun sentterin Nykoppin kahden vuoden jatko oli tärkeämpi kuin moni ajattelee.

Omassa ikäluokassaan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen kuulunut sentteri on tuskaillut monta kautta loukkaantumisten kanssa, joten vasta 24-vuotiaana hänen kohdallaan voidaan puhua läpimurtokaudesta.

Isokokoinen ja monipuolinen keskushyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 27 ottelussa vakuuttavat tehot 6+10, joiden lisäksi hän jättää illasta toiseen jäälle kaikkensa. Salmelaisen kommentti seuran tiedotteessa tiivistää asian hyvin.

– Nykopp on henkeen ja vereen IFK:lainen, ja hänen kokonaisvaltainen pelaaminen, tunne ja liike ovat poikkeuksellisen korkealla tasolla.

Samaa voi sanoa alempien ketjujen työjuhdaksi profiloituneesta Åstenista, joka ansaitsi itselleen kerralla kolmen vuoden jatkon. Fyysinen hyökkääjä kuuluu niihin pelaajiin, jotka hyppäävät vaikka pää edellä kiekkojen eteen auttaakseen joukkuetta. Asenne ei ole jäänyt seurassa huomaamatta.

29-vuotias ykkösvahti Engren on puolestaan ollut joukkueen tuki ja turva läpi kauden. Hän on torjunut HIFK:lle tärkeitä pisteitä eikä ole sortunut ohipeleihin, joten huippuvahdin jääminen joukkueen riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella oli suorastaan lottovoitto seuralle.

Ottaessaan vastaan HIFK:n urheilujohtajan paikan Salmelainen sanoi syksyllä, että pelaajista pitää välittyä katsomoon asti tunne, kun hän rakentaa tulevaisuuden joukkuetta.

Ensimmäisissä jatkosopimuksessa palkittiin pelaajat, joista kauden aikana tunne on todellakin välittynyt.

Teksti: Henri Havusela