Carolina Hurricanesilla on viime aikoina ollut vaikeaa NHL:ssä. Joukkue on nimittäin hävinnyt neljä edellistä peliään, ja näissä se on onnistunut maalaamaan ainoastaan kahdeksan kertaa.

San Jose Sharks -kamppailun neljä tehtyä maalia tosin komistavat, tai vastaavasti mairittelevat maalimäärää – kuinka vaan.

Kolmessa muussa pelissä hanat ovat kuitenkin olleet tukossa, ja sen vuoksi syyttävä sormi näyttää ainakin jonkin verran myös suomalaiskaksikon Sebastian AhoTeuvo Teräväinen suuntaan.

Jääkiekon ystävät muistavat varmasti, minkälaisissa liekeissä pisteiden valossa tuo kyseinen duo taannoin oli. Nyt laulu on erilainen, sillä hyökkääjien yhteispistemäärä näissä neljässä edellisessä kamppailussa näyttää lukemaa 2+2.

Huomionarvoista on se, että juurikin 5-4-numeroihin päättyneessä Sharks-pelissä Aho iski kaksi häkkiä Teräväisen saalistaessa syöttöpinnan.

Vire on siis näiden pelaajien kohdalla heikko, ailahtelevainen.

Nyt esimerkiksi Canes Country tylytti Aho – Teräväinen -akselia varsin tylysti.

Sivuston mukaan Aho on näyttänyt jopa haluttomalta käyttämään laukaustaan, sen sijaan hän on yrittänyt turhan usein luoda ”kaunista peliä”, kuten jutussa muotoillaan. Teräväinen puolestaan on samaan aikaan jäähtynyt Jeff Skinnerin tavoin.

Kuulostaa pahalta, mutta väitteet todeksi todistavat esille nostetut pinnat.

Lisäksi Ahon väitetyn tekemisen todistaa esimerkiksi tehotilasto, joka on neljässä edellisessä pelissä yhteensä -3. Liekkö suomalainen kokeillut jopa liian vaikeita temppuja muutenkin joukkueen kannalta vaikeaan aikaan.

On sanomattakin selvää, että suomalaisten pitää herätä joukkueensa mustina aikoina, jotta kurssi kääntyy. Joulutauon viettoon ja kevääseen on huomattavasti mukavampi lähteä, kun alla on esimerkiksi voittoputki pudotuspelipaikan samalla ollessa omissa käsissä.