JYPin otteluohjelma paljastaa, että CHL:n arvotus liigapomojen keskuudessa on yhä pohjalukemissa.

Jyväskyläläisseura taisteli tiensä upeasti Mestarien liigan välieriin, kun joukkue kaatoi Brnon tiistai-iltana tiukan taistelun jälkeen. Voittoa voi pitää kovana saavutuksena: joukkue kairasi itsensä jatkoon, vaikka ennen ottelun alkua joukkue joutui säätämään reissaamisen kanssa lumimyrskyn takia.

Ammattilaisjoukkue unohti matkasekoilun, pelasi upeaa lätkää ja marssi komeasti CHL:n neljän parhaan joukkoon. Samalla joukkue edustaa Liigaa tärkeällä tavalla – JYP on ainut suomalaisjoukkue, joka taiteili itsensä kahdeksan parhaan joukkoon eurokaukaloissa.

Sen takia on absurdia, millaisen otteluohjelman keskelle JYP on tungettu. Joukkueen tiistainen CHL-peli loppui Tshekissä klo 21.30. Keskiviikkona JYP pelaa jo klo 18.30 Vaasassa. Alle vuorokaudessa pitäisi matkustaa tuhansia kilometrejä ja olla valmis heti toiseen kovaan kamppailuun.

Puheet ja teot ristiriidassa

Kuten Leijonat.com jo marraskuussa uutisoi, tuntuu, että Liiga rankaisee JYPiä upeasta CHL-menestyksestä. Ei ole ihme, että fanit ovat käyneet kuumana tilanteesta (lue uutinen).

On ihmeellistä, ettei otteluohjelmassa ole huomioitu lainkaan mahdollista menestystä Mestarien liigassa. Päättivätkö liigapomot syksyllä, että euromenestys on seurojen oma huoli?

Nyt yhden joukkueen otteluohjelma tuotti niin suuria vaikeuksia, ettei siitä selvitty puhtain paperein. Mitä olisi tapahtunut, jos vaikkapa kolme joukkuetta olisi selvinnyt puolivälieriin?

CHL:llä on sarjana vielä paljon tekemistä ennen kuin suuri yleisö ottaa sen omakseen. Pelaajat ja joukkueet arvostavat turnausmuotoa jo korkealle – sarjassa on nähty tänä syksynä paljon kovia ja viihdyttäviä pelejä.

Myös kiekkopomot ovat puhuneet sarjasta kauniseen sävyyn jo pitkään. Mikäli suuren yleisön halutaan uskovan korulauseet, pitää tekojen vastata lupauksia. Nyt Liiga pyllisti karusti CHL:n suuntaan.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo