Vancouver Canucksin hyökkääjä Markus Granlundin tämä ja viime kausi ovat kuin yö ja päivä keskenään, jos niitä vertaillaan pisteiden valossa. Suomalainen iski viime kaudella peräti 19 häkkiä ja 32 pinnaa, tämän sesongin saldo on toistaiseksi vaisu 4+2.

Nyt Granlundin ympärillä onkin riittänyt kuhinaa, ja yksi hänen tilanteeseen kantaa ottanut sivusto on The Canuck Way.

Palataanpa ajassa taaksepäin.

Faktat ovat ne, että debyyttikaudella 2013-14 reppu heilui kahdesti seitsemässä pelissä, toisella kaudella 48 ottelussa syntyi kahdeksan maalia, kolmas kausi puolestaan toi yhteensä kuusi osumaa 47 pelissä.

Viime kausi olikin sitten suonenveto 19 maalilla, kunnes nyt tahti on taas ”normaali”.

The Canuck Wayn mukaan suomalaisen hyökkäyspeli on taantunut, ja toki se on tilastojakin tuijottamalla totta. Odotukset tähän kauteen ehkä olivatkin jopa kohtuuttoman korkeat, olihan viime kausi täysin poikkeuksellinen.

Itseasiassa Granlundin rooli artikkelin mukaan on erilainen verrattuna joukkueensa kirkkaimpiin tähtiin, eli esimerkiksi Sedinin veljeksiin Henrikiin ja Danieliin.

Jutussa muotoillaan suomalaisen roolista niin, että hän voisi toimia ikäänkuin täydentävänä kappaleena esimerkiksi näiden kahden tähden ketjussa.

Tuo väite ei ole mikään tuulesta temmattu, onhan Granlund pelannut viime aikoina kaikissa mahdollisissa ketjuissa lukuunottamatta ykköstrioa. Hän pystyy siis käytännössä ”täydentämään” keitä ketjutovereita hyvänsä.

Ja kaiken lisäksi suomalainen on kuitenkin selviytynyt töistään moitteetta. Illasta toiseen roolin radikaalin muuttumiseen nähden suomalaisen tehotilasto on nimittäin suhteellisen siedettävä -5.