© Kuva: Juha Tamminen

Nuorten Leijonien tähtihyökkääjän upea nousu ammattilaiseksi – painoi teininä 38 kiloa!

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

Vasta 19-vuotias JYPiä edustava Jerry Turkulainen on yksi nuorten jääkiekon MM-leiriryhmän mielenkiintoisimpia nimiä.

Ainoastaan 170-senttinen ja 66-kiloinen nuorukainen ei ole antanut pienikokoisuutensa haitata kiekkoammattilaiseksi nousemista.

Harva näin nuori ja tämän kokoinen hyökkääjä on pystynyt tekemään Liigassa 77 ottelussa 42 tehopistettä.

Se on Turkulaisen saldo kahden kauden ajalta. Lisäksi työmoraalista kertoo plus-miinus-lukema +27, mikä on todella hyvä suoritus.

Nyt nuori hyökkääjä on ensimmäistä kertaa todella lähellä nuorten arvokisoja. Olisi suorastaan ihme, jos tällä kaudella nähty taso ei riittäisi lopulliseen kisajoukkueeseen.

Näytöt pitää kuitenkin antaa vielä harjoituspeleissä ennen kisojen alkamista, sillä joka tapauksessa ryhmästä tippuu kovia nimiä vielä pois.

– Jerry on mielenkiintoinen pelaaja. Hän on todella nopeustaitava ja hänellä on hyvä liikenopeus. Mutta miten kamppailu riittää pienessä kaukalossa? Se me nähdään vasta harjoituspeleissä. Viime hetken isku tulee tärkeään rooliin, kuvailee MTV Sportin haastattelussa Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas.

Turkulainen on tosiaan erittäin taitava pelaaja, joka on kuitenkin hiljalleen noussut ikäluokassaan huippupelaajien joukkoon.

Ahokaalla on tähän liittyen Turkulaisen haasteita hyvin kuuvaava tarina kerrottavana.

– Hän oli aikanaan 15-16-vuotias, kun oli meillä Pohjola-leirillä (U16-maajoukkueleiri). Hän painoi 38 kiloa ja oli todella pieni. Silloinkin näki, että on poikkeuslahjakkuus, Ahokas paljastaa.

Turkulainen on pelannut tällä kaudella Liigassa 29 ottelua ja tehnyt tehot 5+11.

Linkki MTV Sportin uutiseen, jossa haastatellaan Ahokasta.

Teksti: Henri Havusela

 

 

 

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!