Suomalaislupaus Jesse Puljujärvi iskettiin muutama viikko sitten Edmonton Oilersin kivenkovaan megatähti Connor McDavidin johtamaan kärkikenttään.

Ketjumuutoksen jälkeen Puljujärven meno on ollut huikeaa. 19-vuotias nuorukainen on nakuttanut edelliseen viiteen peliin kolme maalia ja viisi tehopistettä.

Pahimmat epäilijät ovatkin alkaneet jo keksineet, että Puljujärven normaalista poikkeava tehoilu olisi pelkästään McDavidin ansiosta.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan tyrmää kuitenkin täysin tämän ajatuksen.

– Syy hyvään vireeseen ei ole McDavidissä, vaan Jessessä itsessään. Hän näyttää jäällä päivä päivältä itsevarmemmalta. Hän pelaa aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Se näkyy meille kaikille. Hän käyttää nykyään erilaisia työkaluja, kuin pelkästään laukauksen hakemista, McLellan sanoo Oilersin sivuilla.

Puljujärvi teki viime ottelussa upean tahtomaalin ja tarjoili sen lisäksi vielä yhden syöttöpisteen.

– Hänen viime pelin maalinsa – se miten hän meni maalin eteen ja pysähtyi. Hän taisteli isoa pelaajaa vastaan ja viimeisteli osuman kaatuessaan. Moni hänen maaleistaan on syntynyt muutaman metrin päästä maalialueelta. Hän alkaa vihdoin tajuamaan sen ja siitä tulee hieno pieni palkinto, kun hän saa kiekon sinne alueelle, McLellan kehui suomalaispeluriaan.