KalPa antoi faneilleen herkkua ja keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessaan.

Hyvät uutiset käsittelivät KalPan kolmea uutta, tutuille runkopelaajille annettua pelaajasopimusta. (Lue aiheesta tästä.)

Vähemmän hulppeat uutiset taas koskivat joukkueen kärkipuolustaja Juuso Riikolaa, joka teki yllättävän päätöksen ja purki ensi kautta (2018-19) koskevan sopimuksensa KalPan kanssa.

24-vuotiaan varakapteenin sopimuksessa oli optio, joka mahdollisti sopimuksen purun, jos pelaaja niin haluaa tehdä. Miehen ensi kauden osoite ei ole vielä tiedossa.

Riikola on tehnyt tällä kaudella 31 ottelussa neljä maalia ja 14 tehopistettä.

– Riikola on hyvä esimerkki Kuopiossa tehtävän pitkäjänteisen työn tuloksista, hän on kasvanut kuuden Liiga-joukkueessamme pelaamansa kauden aikana askel askeleelta kansainvälisen tason pelaajaksi. Ymmärrämme Juuson ratkaisun ja koitamme yhdessä rakentaa tästä kaudesta hienon kruunun tälle hänen pitkälle, kaikkiaan yhdeksän kauden KalPa-ajalleen, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman sanoi seuran tiedotteessa.

Riikola sai viime viikolla uransa ensimmäisen kutsun Leijonien A-maajoukkueen mukaan keskiviikkona alkaneeseen Channel One -turnaukseen.

184-senttinen ja 86-kiloinen tehopuolustaja on aikaisemmin pelannut Leijonat-logo paidassaan U-20 maajoukkueen riveissä kaudella 2012-13.