Viime kesä oli Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinteelle taatusti tunteiden vuoristorata. Suomalaistorjuja pääsi NHL-urallaan ensimmäistä kertaa kokemaan Stanley Cup -finaalien huuman, mutta toisaalta niissä tuli tappio Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Vaikka Predatorsin kausi päättyikin ehkä jopa katkerimmalla mahdollisella tavalla, osoitti joukkue kuuluvansa maailman huippuihin. Rinteen mukaan kesästä pystyy ammentamaan – pettymyksestä huolimatta.

– Tietenkin siitä saa itseluottamusta. Ainakin minä sain siitä intoa ja voimaa tähän kauteen, suomalaistorjuja sanoi NHL.com/fi:n haastattelussa.

– Tiedän nyt, että kaikista tilanteista pystyy pääsemään yli, enkä ehkä stressaa pelistä yhtä paljon kuin ennen. Otan pelaamisen hyvänä haasteena enkä kanna enää niin paljon huolta siitä, mitä tapahtuu. Kaikki on kiinni korvien välistä, eikö niin?, Rinne heitti.

Kokeneen kehäketun kommenteista voi päätellä sen, että henkisen puolen asioita ei voi vähätellä tippaakaan tosipelien aikaan. Ja vaikka jääkiekko joukkuepeli onkin, on oman ruudun hoitamiseen keskityttävä tarkkaan.

– Mieli on vaikeimmin hallittavissa oleva asia. Jokainen veskari tietää tilanteen, kun päätöserään lähdettäessä alkaa yhtäkkiä miettiä asioita liikaa ja pelätä virheitä. Keskittyminen voi herpaantua, kun huolehtii liikaa joukkuetovereiden pelaamisesta.

– Pitää pysyä rauhallisena ja tietää, ettei tarvitse todistaa mitään kenellekään muulle kuin itselleen, pikkumustia tällä kaudella lähes 93 prosentin varmuudella pysäytellyt Rinne tiesi sanoa loppuun.