Pekka Rinne on ollut joukkueensa Nashville Predatorsin kantavia voimia tällä kaudella, kuten myös viime keväänä aina kesän Stanley Cup -finaaleihin saakka. Suomalainen on edelleen ottanut askeleita parempaan päin, vaikka konkarilla onkin ikää jo 35 vuotta.

NHL.comin suomenkielinen sivusto kirjoitti jutussaan taannoin, että muutos Rinteen tekemisessä liittyy torjunta-asentoon: Se on kapeampi, kun kiekko on kauempana, mutta vastaavasti leveämpi kiekon tullessa lähemmäs maalia.

Suomalaisen kommenteista voisi päätellä sen, että muutos on luonnollisesti tietoinen veto.

– Olen aina yrittänyt kehittää itseäni paremmaksi. En pelkää kokeilla uusia juttuja ja muuttaa pelityyliäni. Tuntuu siltä, että tälle kaudelle tehdyt muutokset ovat tuntuvia ja ne todellakin näkyvät pelaamisessani, Predators-tähti valotti sivustolle.

– Eiväthän muutokset aina välity tulokseen, mutta joka tapauksessa minä tunnen niiden vaikutukset. Videoiltakin näkyy, että pelaamiseni on nyt vaivattomampaa, hallitumpaa ja itsevarmempaa, Rinne arveli.

Itseasiassa tilastot kertovat siitä, että muutosta on tapahtunut. Tämän jutun julkaisun aikaan Rinteen torjuntaprosentti oli 24 pelatun koitoksen jälkeen peräti 92,7. Edellisen kerran hän on yltänyt parempaan lukemaan runkosarjakauden 2010-11 päättyessä.

– Tämä tapa on tehokkaampi. Painopiste pysyy keskellä, jolloin on helpompi liikkua. Jos on kumarassa, liikkuminen on vaikeampaa. Kun kiekko on lähellä edessäni, käytän vaistojani, mutta kun peli pyörii kauempana, yritän ottaa hieman rauhallisemmin.

– Se saa myös pelin tuntumaan hitaammalta. Se on näitä henkisen puolen asioita. Tulee sellainen tunne, että on itse kuskin paikalla tarkkailemassa tilannetta, Rinne iloitsi.

Rinteen panoksen lisäksi myös Predators on ollut vahvassa iskussa. Se viilettää nimittäin oman divisioonansa piikkipaikalla.