Jesse Puljujärvi nousee yllättävän NHL-tilaston kärkeen, kirjoittaa Sportsnet.

Mediajätti arvioi tilastojen perusteella, minkä takia nuori suomalaistaituri on loistava tutkapari Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavidille. Kaksikko on pelannut jo pitkään hyvin yhteen.

Puljujärveen keskittyvä laaja artikkeli paljastaa, että nuorukainen loistaa erikoisen tilaston ykkösenä. Hyökkääjä on erityisen vahva maalinedustan irtokiekoissa.

– Hän ampuu irtokiekosta tai ensimmäisen laukauksen jälkitilanteesta peräti 0,6 kertaa 20 minuutin peliaikaa kohden. Hän johtaa tässä tilastossa koko NHL:ää, Sportsnet analysoi.

Puljujärven yllättävän vahva tilasto ei ole ainoa syy, minkä takia suomalainen pelaa vahvasti yhteen McDavidin kanssa. Kanadalaismedia uskoo, että kaksikko tasapainottaa toisiaan ympäri kaukaloa.

– Puljujärvi on erinomainen karvaaja. Vahva keskialueen peli lupaa hyvää, että kaksikko sopii yhteen. Puljujärvi voi pelata aktiivisesti McDavidin kytätessä enemmän vastaiskuja, Sportsnet kiteyttää.

Puljujärvi ja McDavid nähdään yhdessä seuraavaksi launtaina, kun Oilers kohtaa Minnesota Wildin. Tuo ottelu alkaa Suomen aikaa jo klo 21.00.