Sakari Manninen on nimi, joka ei sanonut vielä alkusyksystä leijonafaneille yhtään mitään

Nuori suomalaishyökkääjä on osoittanut viidessä ensimmäisessä leijonapelissään olevansa syksyn superyllättäjä. Fakta on, että Manninen oli hyvä jo Karjala-turnauksessa – Moskovan EHT-turnauksessa laituri on ollut Suomen paras pelaaja.

Energinen Örebro-taituri ei ole huomiota tai palstatilaa keräävä persoona. Manninen on pienikokoinen laituri, jonka vahvuudet ovat luistelussa. 25-vuotiaalla Kärpät-kasvatilla on myös erinomainen pelisilmä – se avaa 170-senttiselle hyökkääjälle yllättävän paljon tilaa kaukalossa.

Manninen pääsi kokeilemaan jo viime keväänä maajoukkueen matkassa. Tänä syksynä kaukalossa on nähty aivan eri tason pelaaja: vaikka hyökkääjä on kaukalon ulkopuolella ujohkon oloinen pelimies, kentällä on nähty viidessä pelissä röyhkeä kiekkotaituri.

Kyky rakentaa tyhjästä paikkoja pelistä toiseen itselleen ja ketjukavereilleen tekee Mannisen pelistä viihdyttävää katsoa. Tällä hetkellä tuntuu, että nuorukaiselta onnistuu jäällä kaikki.

Jos viime vuosi oli Miro Aaltosen läpimurtovuosi Leijonissa, on Manninen astunut tänä syksynä näihin saappaisiin. Päävalmentaja Lauri Marjamäkeä on kritisoitu useasta valinnasta vuosien aikana – Mannisen roolituksesta koko valmennus ansaitsee kuitenkin isot kiitokset.

Harva osasi odottaa vielä syksyllä, että täysin tuntematon suomalaistaituri taistelisi tosissaan paikoista olympialaisiin. Nyt tulikuumaa Mannista alkaa olla jo vaikea horjuttaa Etelä-Korean koneesta.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo