Kuten sivustomme tänään kirjoitti, on tapaninpäivänä alkavissa MM-kisoissa kultaa hamuava Suomen joukkue täynnä NHL:ään ponnistavia supertähtiä. Yksi heistä on kaksimetrinen pakki, Toronto Maple Leafsin viime kesän kakkoskierroksen varaus Eemeli Räsänen.

Isokokoista pakkia ei ole vaikeaa havaita jäällä. Voisi kuvitella, että parin metrin ja lähes sadan kilon runko toisi vaikeuksia liikkuvuuteen, jonka takia pelaaja erottuisi kaukalosta esimerkiksi hitaana köntyksenä.

Räsäsen kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. Suomalainen kehui kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n haastattelussa yhteistyötään Maple Leafsin luisteluasiantuntijan, ja entisen taitoluistelija Barb Underhillin kanssa. Suomalaislupauksen jalka ja liike kaukalossa ovat parantuneet.

– Varmasti. Nyt on helpompaa pelata, Räsänen iloitsi sivuston mukaan.

Myös Räsäsen seurajoukkueen Kingstonin valmentaja Jay Varady on päässyt nauttimaan alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalistin upeista kehitysaskeleista.

– Luulen, että luistelu ja hänen puolustuksensa ovat parantuneet. Hän pystyy pelaamaan joka ilta jokaisen joukkueen kärkiketjuja vastaan, luotsi kehui.

– Toinen asia, jota hän pystyy tekemään, on isomman vastuun ottaminen.

Räsänen täydentää Nuorten Leijonien alakertaa mainiosti, sillä hän pystyy niin peruspuolustamiseen kuin pisteiden tekoon, siinä missä esimerkiksi Miro Heiskanen ja Juuso Välimäki kantanevat alakertalaisista vastuun tehoilusta.