Suomen alle 20-vuotiaiden urakka ikäluokan MM-kisoissa jatkuu torstaina ottelulla ennakkoon selvästi heikompaa Tanskaa vastaan. Vaikka suuri yleisö tietää, että sinivalkoinen lauma on ennakkosuosikki, ei päävalmentaja Jussi Ahokas luonnollisesti paukuttele henkseleitä ennen kello 19 alkavaa koitosta.

– Meillä on fiksuja ja teräväpäisiä kundeja. He tietävät, minkä työn vaatii, jotta ottelusta saa voiton. Jokainen peli on erilainen ja täällä pitää laittaa parasta pöytään, jos haluaa voittaa, Ahokas painotti Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla.

Luotsi tietää, mistä puhuu. Päivälleen vuosi sitten juutit nöyryyttivät Suomea ottamalla sensaatiomaisen 3-2-voiton alkusarjassa. Tuossa mittelössä Tanska onnistui laajasti, sillä yksikään maan pelaajista ei tehnyt kahta tehopinnaa tai enempää.

– Jokaiseen peliin pitää latautua samalla tavalla. Yhtään helppoa peliä näissä kisoissa ei ole. Tietenkin pelityyli ja pelin luonne muuttuvat, mutta tärkeät työt on tehtävä edelleen. Ennen kaikkea meidän pitää määrätä pelin tempo, Ahokas tiesi kertoa.

Käynnissä olevat kisat alkoivat Tanskan kannalta mollivoittoisesti, sillä Yhdysvallat höykytti sitä peräti numeroin 9-0.

Toisaalta maa on onnistunut kiusaamaan isompiaan, sillä vuosi sitten se rynni alkulohkossa peräti kakkoseksi ja siten aina puolivälieriin saakka, jonka Venäjä voitti vain 4-0. Kaksi vuotta sitten Helsingissä se oli lähellä jättisensaatiota Venäjän mennessä välieriin vasta jatkoajan jälkeen tasoitettuaan ensiksi 44 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Tanska on edellisen kerran pelannut jossain muualla kuin pääsarjassa vuoden 2014 kisoissa. Se voitti sarjamuotoisesti pelatun kuuden joukkueen 1-divisioonan turnauksen kaikki pelit hyvästellen kyseisen tason 15 pisteellään.