Boston Bruins on ollut NHL:ssä viime aikoina kovassa iskussa, ja esimerkiksi kymmenessä edellisessä kamppailussa se on jäänyt pisteittä ainoastaan kerran. Kovaan vireeseen on haastavan alkukauden jälkeen päässyt myös suomalaistorjuja Tuukka Rask.

Mutta vaikka joulukuu sujui mainiosti, ei Bruins voi alkaa leijailemaan. Boston taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta, eikä se voi nostaa jalkaa kaasulta ainakaan pisteitä tuijottamalla.

– Tämä kuukausi on ollut hyvä. Olemme nyt menossa oikeaan suuntaan ja pelaamme joukkueena niin kuin haluammekin. Meidän on jatkettava samaa rataa joulutauon jälkeen, Rask oli kiitellyt NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan Boston Heraldille taannoin.

Stanley Cup -mestarin tämän kauden torjuntaprosentti näytti perjantai-iltana lukemaa 92,0, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,23. Mutta vaikka Rask on itse tehnyt suuren petrauksen alkukauteen verrattuna, jakeli hän kiitosta pakistolle.

– Puolustamme nyt hyvin joukkueena, mikä auttaa minua todella paljon. Vastustajat eivät pääse enää niin usein hyville paikoille, emmekä tee puolustamisesta itsellemme liian vaikeaa.