Nuorten Leijonien urakka alle 20-vuotiaiden MM-jäillä jatkuu tänään ottelulla Slovakiaa vastaan. Nousujohteisen turnauksen pelannut Suomi kuittasi Kanada-tappion kaatamalla Tanskan.

Vaikka pistetili aukesi, aiheuttaa sinivalkoisten kannalta ylivoimapeli harmaita hiuksia. Tämän on huomioinut myös National Post, joka otti artikkelissaan esille Olli Juolevin.

Sivuston juttu muistutti siitä, että Juolevi laukoi Tanska-pelissä pakin paikalta kunnioitettavat kuusi kertaa, mutta samalla tämän vastuu jäi pienehköksi. 20 minuutin rajan puhkaissutta TPS-pakkia enemmän luutivat esimerkiksi Henri Jokiharju ja Miro Heiskanen.

Koska Juolevi pelasi kakkosylivoimassa, nosti sivusto nyt esille kysymyksen, pitäisikö Canucks-varaus nostaa ykkösylivoimaan tai pitäisikö tämän saada ainakin enemmän vastuuta? Suomen erikoistilannepelaaminen Tanskaa vastaan oli sanalla sanoen heikkoa, sillä se tuhlasi esimerkiksi kaksi kertaa kahden miehen ylivoiman.

Tehokkailta Jokiharjulta sekä Heiskaselta ei pidä ottaa mitään pois, mutta Juolevi on näyttänyt jo aiemmin pystyvänsä herättämään hyökkäyspelin otteillaan. Hänen piteensä nuorten MM-kisoissa kautta aikain ovat 15 pelin jälkeen 0+11. Saldo on hurja, luutiihan Juolevi pääasiassa vastustajan kovimpia pelaajia vastaan.