© Kuva: Getty Images

Suomalaisen NHL-pomon vaikeatkin päätökset näyttävät nerokkailta – ”Ihmiset olivat pettyneitä”

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen tuntuu onnistuneen viime aikoina vaikeimmissakin tehtävissään, joita NHL-pomolle tulee väistämättä vastaan työssään.

Yksi parhaimpia esimerkkejä on 19-vuotias tulokashyökkääjä Pierre-Luc Dubois, joka on heti ensimmäisellä kaudellaan kovassa vireessä ja on lunastanut paikkansa ykkössentterinä viime aikoina.

Kekäläinen käytti Duboisiin kullanarvoisen kolmannen varauksen NHL:n kesän 2016 varaustilaisuudessa.

Monien yllätykseksi suomalaispomo päätti viime kauden alussa lähettää isokokoisen sentterin vielä pelaamaan juniorikiekkoa.

Suuren yleisön mielestä kyseessä oli virhe, sillä Duboisin katsottiin olevan liian kypsä junioreihin. Kriitikoiden mielestä isokokoinen hyökkääjä olisi ollut valmis miesten peleihin.

Kekäläisen päätös ei kauhean pieleen mennyt, sillä nyt tulokashyökkääjällä on kasassa 22 tehopistettä 45 ottelussa. Duboisin pelaaminen on erittäin kypsää ikäisekseen.

– Ollakseni rehellinen, hän jopa hieman aikataulussa edellä. Ajattelimme, että hän tulee loppukaudesta olemaan avainpelaaja joukkueessa, mutta hän alkoi olemaan sitä jo aikaisemmin, Kekäläinen linjaa Fox Sportsin haastattelussa.

Hän seisoo lujasti aiemman päätöksensä takana.

– Ihmiset olivat hieman pettyneitä, mutta se on osa prosessia. NHL:ssä on paljon loistavia pelaajia, jotka menevät vielä kahdeksi vuodeksi junioreihin ennen kuin aloittavat ammattilaisuransa. Dubois on 19-vuotias, joka pelaa erittäin kypsää kiekkoa NHL:ssä nyt.

Henri Havusela

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!