Juuse Saros venyi NHL-joukkue Nashville Predatorsin maalilla peräti 43 torjuntaan ja pelasi nollapelin, kun Predators kukisti viime yön ottelussa Vegas Golden Knightsin maalein 1–0.

Saros nousi mahtiesityksellään toiseksi tilastossa, jossa edellä on vain – hän itse. Suomalaisista NHL-maalivahdeista enemmän torjuntoja nollapelin eteen on tehnyt vain Saros itse viime joulukuussa. Tuolloin hän torjui nollapelin Edmonton Oilersia vastaan 46 torjunnalla.

Saroksen huippuvireen takana oli farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa vietetty viikko. Kun Predatorsilla oli viikon tauko otteluista, Saros kävi pelaamassa Milwaukeen kanssa kolme ottelua. Noista peleistä Saros voitti kaksi, ja miehen torjuntaprosenti kolmessa pelissä oli yli 96.

– Hän on pelannut hyvin jo pitkään. Hän on käynyt alhaalla (Milwaukeessa) ja pelannut siellä hyvin. Aina, kun hän on saanut mahdollisuuden pelata, hän on näyttänyt loistavalta. Tämä peli oli siitä taas yksi esimerkki, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette kehaisi suomalaista nhl.comilla.

– Oli hyvä ratkaisu lähettää minut sinne. Pelasin muutaman pelin, minulla oli hyvä viikko siellä, ja olin tänään valmiina, Saros itse kommentoi.

Saros on pelannut NHL:ssä tällä kaudella 12 ottelua, joista tilillä on viisi voittoa ja kolme taaspeliä. Saroksen torjuntaprosentti on erinomainen 93,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,23.