Columbus Blue Jackets hankki keskiviikkona kokemusta hyökkäykseensä.

Seura ilmoitti napanneensa suomalaiskonkari Jussi Jokisen NHL:n siirtolistalta. Hyökkääjä vahvistaa uutta työnantajaansa välittömästi (lue uutinen).

Hankintaa voi pitää pienenä yllätyksenä – Jokisen tämä kausi on ollut vaikea. Columbuksen pomo Jarmo Kekäläinen odottaa suomalaiselta silti paljon. Sinitakkien GM perusteli hankintaansa medialle.

– Jokinen on pelaaja, jonka tunnemme hyvin. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Hän on hyvä aloituksissa ja pystyy pelaamaan ylivoimalla sekä tappamaan jäähyjä, Kekäläinen summaa medialle.

Jokisen kausi on ollut vaikea. Kiekkokonkari aloitti kautensa Edmonton Oilersissa – siellä alle tuli 14 peliä tehoin 0+1. Tämän jälkeen hyökkääjä iskettiin NHL:n siirtolistalle, Jokisen tie vei Los Angeles Kingsiin.

Tämäkin rupeama jäi lopulta lyhyeksi, kun Jokinen päätyi siirtolistalle ehdittyään pelaamaan Kingsin riveissä yhteensä 18 peliä tehoin 1+4.

Vaikka suomalaisen alkukausi on ollut rikkonainen, uskoo Kekäläinen Columbuksen saavan suomalaisesta hyvän vahvistuksen.

– Hän on ollut loistava pelaaja NHL:ssä jo vuosia, Kekäläinen kiteyttää.