Jussi Jokinen kertoo hyppäävänsä Columbus Blue Jacketsin mukaan täynnä tarmoa.

NHL-seura on suomalaiselle kauden kolmas työnantaja. Sinitakit nappasi kokeneen hyökkääjän NHL:n siirtolistalta.

Jokinen kertoi omista tunnelmistaan Columbuksen paikallismedialle. Suomalainen kommentoi samalla vaikeaa alkukauttaan: syksy Edmonton Oilersin riveissä oli kirjava – samalla konkari on joutunut tottumaan aiempaa pienempään rooliin.

– Se on ollut turhauttavaa. Edmontoniossa harjoitusleiri tuntui menevän tosi hyvin. Keräsin viisi pistettä kolmessa harjoituspelissä. Sitten joukkue sai huonon alun kauteen ja koko joukkueen peli oli sekaisin. Loimme paljon maalipaikkoja, mutta olimme tehottomia – samalla meille tehtiin liikaa osumia, Jokinen summaa The Athleticin mukaan.

Alle tuli Oilers-paidassa lopulta 14 ottelua tehoin 0+1. Kun kanadalaisseura iski suomalaisen siirtolistalle, iski Los Angeles Kings väliin.

– Tuntui, että pelasin omaa rooliani melko hyvin. Pelasin nelosketjussa 10-11 minuuttia per ilta. Viisi pistettä nelosketjun minuuteilla, voittoprosentti yli 60 aloituksissa ja alivoimaa. Penkitys oli yllätys, Jokinen kertaa.

Kingsin riveissä alle tuli lopulta 18 peliä tehoin 1+4. Jokinen aisti jo tiputtuaan katsomoon, että edessä saattaisi olla vielä kauden kolmas siirto.

– Olen tottunut pelaamaan urallani 10-18 minuuttia ottelua kohden. Tämä kausi on ollut erilainen tarina. Uskon, että vahvuuteni pelaajan on yhä siinä, että pystyn pelaamaan kaikkia paikkoja ykkösketjusta nelosvitjaan. Alivoimaa ja ylivoimaa sekä kaapimaan aloituksia.

– Katsotaan, mitä ”Torts” (Columbuksen päävalmentaja John Tortorella keksii joukkueen parhaaksi. Olen todella nälkäinen todistamaan, että olen vielä NHL-pelaaja. Haluan auttaa tämän joukkueen pudotuspeleihin ja voittoihin, Jokinen kiteyttää.