Dallas Stars, Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes, Pittsburgh Penguins, Florida Panthers, Edmonton Oilers… Columbus Blue Jacketsiin Los Angeles Kingsistä taannoin siirtynyt Jussi Jokinen on kokenut NHL-urallaan paljon siirtoja joukkueesta toiseen, jo ennen tämän kauden draamaa.

NHL:ssä 1 000 ottelun rajapyykkiä lähestyvä suomalaiskonkari mielsi ”vastoinkäymiset” voitoksi Dispatchin haastattelussa. Maajoukkueessa olympia- ja MM-mitaleita rohmunnut hyökkääjä on aina ponnistanut takaisin, vaikka samantyylinen kohtalo on seurannut kalajokista kerta toisen jälkeen.

– Minut on niin monta kertaa kirjoitettu ulos tästä liigasta urani aikana. Olen aina löytänyt keinon tulla takaisin, Jokinen muotoili sivustolla.

Jokinen asettui viimeisimpänä siis Columbukseen. Edmonton Oilersissa ja Los Angeles Kingsissä homma ei sittenkään lähtenyt toimimaan jonkun tai joidenkin mielestä.

– Se tapahtui nyt taas.

– Se on hauska haaste. Nautit tuosta haasteesta ja paineesta. Sinun täytyy todistaa itsellesi uudelleen, suomalainen mietti rautaisella kokemuksella.