Patrik Laineen Winnipeg Jets palaa talvitauoltaan lauantaina, kun se vierailee primetime-ottelussa Calgaryssa. Myös kotijoukkue Flamesille peli on ensimmäinen tauon jälkeen.

Viasatin jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen odottaa rankkaa puhdetta molemmille joukkuetta.

– Ei yhtään tiedä, mitä tuleman pitää. Molemmat tulevat ”bye weekiltä.” Nämä ovat ilkeitä ja fyysisiä joukkueita ja molemmilla on pelaajia, jotka eivät ota taka-askeleita. Jos valmentajilta tulee lisenssi ottaa luontoa vastustajalta pois ja katsoa, miten he reagoivat, niin sitten tulee pitkä peli, Lehkonen tuumaa.

– Calgary ei ole hakenut tänä vuonna kavereita, ja Winnipeg ei hakenut viime vuonna kavereita. Nyt he ovat vähän kurinalaistaneet pelaamistaan, ja siksi keränneet pisteitä.

Lehkonen miettii myös sellaista vaihtoehtoa, että joukkueet eivät välttämättä hakisikaan ensisijaisesti pisteitä, vaan ottaisivat jo lähtökohtia kevääseen, sillä joukkueet voivat tulla jopa toisiaan vastaan läntisen konferenssin puolella pudotuspeleissä.

– Kumman kantti kestää? Broidi (Timo Lehkonen) käyttää maalivahtina tällaista termiä kuin hallittu kiihko. Se kiihko ei saa lähteä lapasesta. Entä jos valmentajat viis veisaa siitä, jos kaksi pistettä menee, kun molempien tilanne on hyvä?

Lehkonen on Viasatin NHL-studiossa ruotimassa Calgary-Winnipeg -ottelua Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplay.fi -osoitteessa lauantaina kello 21.30 alkavassa lähetyksessä.