Kuluva kausi on ollut maalivahti Antti Niemelle äärimmäisen vaikea NHL:ssä. Suomalainen on voittanut vain yhden pelin, torjuntaprosentti on selvästi alle 90:n ja päästettyjen maalien keskiarvo surkeasti päälle neljän.

Nyt suomalaisen näkökulmasta ilmassa alkaa kuitenkin olla positiivisia merkkejä. Hän nimittäin torjui voiton Washingtonista prosenttien noustessa tuossa pelissä päälle 92:n.

Vaikka Stanley Cup -voittaja on ollut tällä kaudella esillä pääasiassa huonossa valossa, nauttii Niemi Habsissa isoa arvostusta.

– Jokainen on onnellinen Antin puolesta, koska hän ei koskaan luovuta ja hänellä on asenne kohdallaan. Hänellä on kaikki hyvän maalivahdin ominaisuudet, Canadiensin päävalmentaja Claude Julien oli huomauttanut NHL.comin suomenkieliselle sivustolle Capitals-pelin tauottua.

Suomalaisen kannalta olisi vain toivottavaa, että hän olisi löytänyt paikkansa Montrealista. Niemi on pelannut tällä kaudella ennen Canadiensia Pittsburgh Penguinsissa ja Florida Panthersissa, lisäksi sesonki on tilastollisesti ollut yhtään kiertelemättä floppi aiempiin kausiin verrattuna.

– Hänellä on ollut hankala kausi, mutta minusta hän on nyt hyvässä paikassa meidän kanssamme, ja kaverit ovat iloisia hänen puolestaan, myös valmentajat, Julien mietti.