Leijonien olympiajoukkueeseen mahtuu usea hieno tarina.

Tuoreessa joukkueessa on mukana niin kokemusta kuin nuoruudenkin voimaa. Leijonat.com nostaa esille ryhmästä viisi upeinta tarinaa. Esille nousevat niin 18-vuotiaat teinisensaatiot kuin kokeneiden sotaratsujen yllättävät nousut takaisin huipulle.

Lauri Marjamäki valitsi Suomen tuoreen olympiajoukkueen maanantaina. Katso koko joukkue TÄSTÄ.

TOP5: Leijonajoukkueen tarinat

5. Karri Rämö, Jokerit

– Kokenut huippuvahti on noussut takaisin huipulle vammakierteensä jälkeen. Jokerit-torjuja pääsi mukaan Moskovan EHT-turnaukseen ja vakuutti valmennuksen. Rauhallinen osaaja on jaksanut tehdä kärsivällisesti töitä loukkaantumisten keskellä – nyt tuo työ palkitaan.

4. Jukka Peltola, Tappara

– Kokenut Tappara-kapteeni taisteli itsensä väkisin olympiajoukkueeseen. Tunnollisen työjuhdan tarina on poikkeuksellinen: maajoukkueläpimurron voi tehdä myös 30-vuotiaana.

3. Sakari Manninen, Örebro

– Pienikokoinen hyökkääjä oli sekä Helsingin että Moskovan EHT-turnauksessa Suomen parhaimmistoa. Nyt se palkittiin komealla tavalla: Manninen tekee arvokisadebyyttinsä olympialaisissa. Leijonakauden suurimpia sensaatiotarinoita.

2. Marko Anttila, Jokerit

– Mörkö-Marko on pelannut tiensä jo Jokerit-fanien sydämiin. Nyt järkäle on tekemässä samaa temppua Leijonissa. Energisen vääntäjän peliä on upea seurata. Kenties olympialaisten viihdyttävin taistelija?

1. Eeli Tolvanen, Jokerit, ja Miro Heiskanen, HIFK

– Tämän joukkueen ykköshuomio kiinnittyy kahteen 18-vuotiseen teinisensaatioon. Ja aiheesta. Tolvanen ja Heiskanen loistivat jo Karjala-turnauksessa. Vaikka nuorten MM-kisat menivät penkin alle, oli molempien valinta perusteltua. Sekä Tolvasella että Heiskasella on kyky ratkaista kovia pelejä – on hienoa nähdä, mitä kaksikko saa aikaiseksi olympiajäillä.