Suomalaiskonkarilla hurja kirittäjä NHL:ssä – nuorten kultaleijonalle upeita kehuja

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin maalinsuulla on nähty tällä kaudella vain ja ainoastaan suomalaisveskareita. Kakkoskassarina 12 ottelua pelannut Juuse Saros on pysäytellyt pikkumustia 93 prosentin varmuudella ja ykkösveskari Pekka Rinne 34 mittelössä 92,5 prosentin varmuudella.

Sivustaseuraajana voisi ehkä kuvitella, että hierarkiassa kakkosveskarin paremmat tilastot nakertavat ykkösmaalivahdin mieltä. Rinne kuitenkin sanoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle, että maanmiehen kehitystä on jännittävää seurata – kehitystä, jota tapahtuu juurikin pelien kautta.

– On mielenkiintoista seurata hänen kehitystään. Mitä enemmän hän saa pelejä alle, sitä paremmin hänellä näyttää sujuvan. Olen todella innoissani hänen tulevaisuudestaan, kaksinkertainen Suomen mestari ja MM-hopeamitalisti vannoi.

Vaikka nuorten maailmanmestari Saros on pistänyt kampoihin Rinteelle tosissaan, näyttää välit maanmiehillä tosissaan olevan kunnossa.

– Minulla on suomalainen kaveri vierelläni ensimmäistä kertaa urallani, ja se on mukavaa.

– Alussa opastin Juusea joissakin kaukalon ulkopuolisissa asioissa. Toivottavasti siitä oli hänelle hyötyä. Yhteistyömme sujuu erinomaisesti. Olen ollut onnekas, kun minulle on sattunut loistavia veskarikollegoja vuosien varrella. Olen ystävystynyt heistä jokaisen kanssa, Rinne pohti nykyhetkeä ja menneisyyttä.

Niin. Jos ja ilmeisesti kun hyvin menee kaksikolla Rinne – Saros, niin samaa voi sanoa myös Predatorsista. Joukkue on Central-divisioonassa toisena pinnan päässä Winnipeg Jetsistä, joka tosin on pelannut peräti kolme kamppailua enemmän.