Kuten sivustomme tänään kirjoitti, on Winnipeg Jetsin suomalaistähti Joel Armia ollut valtavassa iskussa kauden aikana. Upeat tehot 9+11 mättänyt hyökkääjä on enää yhden maalin päässä NHL:n yhden sesongin maaliennätyksestä.

Hyvin on mennyt myös Patrik Laineella, joka on mättänyt 21 häkkiä.

Liekehtivistä suomalaisista Armia tulee aikuisten ja nuorten mitaleita jo ihailtavan paljon eri kategorioissa napsineen kollegansa kanssa juttuun mainiosti, vaikka esimerkiksi yhteistä kieltä ei paljoa käytetäkkään.

– Aika vähän puhutaan suomea kopissa. Ei ole mukavaa muille joukkuekavereille, jos toiset pälättävät suomea. Mutta hallin ulkopuolella on kiva puhua suomea, Armia paljasti NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

Suomen mestareista Armia on kotoisin Porista ja Laine Tampereelta. Armia virnisteli tästä aiheesta sivuston julkaisussa.

– Kyllä me jonkin verran ymmärretään toisiamme ja on pärjätty ihan hyvin. Ei ainakaan vielä ole tarvittu tulkkia tai sanakirjaa, hyökkääjä veisteli.

Kuten todettua, suomalaiskaksikko on ollut hurjassa liidossa. Samaa voi sanoa myös Jetsistä, joka kuuluu läntisen konferenssin kärkijoukkueisiin.