Toronto Maple Leafsin suomalainen työmyyrä ja rouhija Leo Komarov on pelannut nyt kaksi viimeistä ottelua joukkueen nelosketjussa, kun joukkueen valmentaja Mike Babcock joutui sekoittamaan kokoonpanoja löytääkseen ratkaisuja hyökkäysalueen tehottomuuteen. Ratkaisut ovat tuottaneet hedelmää, sillä Toronto on voittanut muutosten jälkeen kahdesti peräkkäin. Viime yönä Suomen aikaan kaatui Dallas Stars lukemin 4-1.

Useiden loukkaantumisten takia Toronto joutui nostamaan farmisarja AHL:stä suomalaisen nuorten MM-sankarin Kasperi Kapasen takaisin taalaliigaan. Kapanen istutettiin samaan ketjuun Komarovin kanssa. Kahdessa viimeisessä ottelussa yhdessä pelanneet suomalaiset eivät ole vielä onnistuneet pisteiden teossa, mutta Komarovin mielestä uudella suomalaisella ketjukaverilla on oikea asenne hallussa.

– Kasperi on pärjännyt mielestäni hyvin. Hän taistelee jatkuvasti. Hän myös hymyilee paljon, mikä on hyvä merkki, Komarov kommentoi Toronto Maple Leafsin virallisella Youtube-kanavalla.

Viime yön ottelussa Kapanen sai peliaikaa 10:32, mutta ei päässyt laukomaan kertaakaan kohti maalia. Aloituksissa 21-vuotias kuopiolainen ei hävinnyt kertaakaan.

Babcock oli voitetun Dallas-ottelun jälkeen tyytyväinen kaikkiin hyökkäysketjuihin. Valmentajaa ilahdutti erityisesti Komarovin monipuolisuus ja tahto pelata.

– Leo on todellinen ammattilainen. Hän suostuu pelaamaan missä roolissa tahansa. Hän on myös tukenut vahvasti joukkuekavereita, Babcock kuvaili suomalaista.