The Hockey Writersin toimittaja Jordan Adams on maanantaina julkaistussa artikkelissaan sitä mieltä, ettei suomalaishyökkääjä Mikko Koivua ole syytä sivuuttaa Minnesota Wildin kapteenin roolista.

Ei, vaikka joukkuetta yhdeksättä kautta putkeen kipparoivan suomalaisen tämä kausi on ollut tilastoiden valossa vaisu – etenkin maalinteko on tuottanut suurta tuskaa.

– Nautin Koivun otteista ja ajattelen, että hän on hieno kapteeni. Itse asiassa en usko, että hänen korvaaminen olisi tässä vaiheessa parasta Wildille, Adams mietti julkaisussaan kehuen maailmanmestaria.

Koivu on tällä kaudella iskenyt ainoastaan kuusi maalia ja 26 pinnaa, tehotilasto näyttää nollaa. Pistetehtailua miettiessä suomalainen on kuin varjo aiempiin kausiin verrattuna.

Viime kaudella syntyi tehot 18+40=58 (+27) ja sitä edellisellä 17+39=56 (+6). Adamskin muistutti, että Koivu on pystynyt tehoilemaan aiemmin. Lisäksi pelaaja tunnetaan kaukalossa syöttelijänä ja pelintekijänä.

Heikko maalimäärä ei siis tarkoita sitä, että C-kirjain pitäisi ryövätä rinnasta.

– Hän on tehnyt 20 maalia tai enemmän kolmella eri kaudella, joista viimeisin on kausi 2009-10. Koivu on laadukas syöttelijä ja pelintekijä, Adams painotti viitaten suomalaisen rooliin.