Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue epäonnistui karvaasti vuodenvaihteessa USA:ssa käydyissä ikäluokan MM-kisoissa. Nuoret Leijonat putosi jo puolivälierissä Tshekille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Joitakin päävalmentaja Jussi Ahokkaan valintoja ja valitsematta jättämisiä hämmästeltiin kovaan ääneen jo ennen kisoja. Välittömästi kisojen jälkeen kritiikki jatkui, ja yksi ikävimmistä episodeista nähtiin, kun Ahokas kieltäytyi vastaamasta Iltalehden kysymyksiin joukkueen kotiinpaluun yhteydessä lentokentällä.

Ahokkaan toiminnan ihmettelijöihin liittyy nyt Pohjois-Amerikassa QMJHL-juniorisarjassa pelaava keskushyökkääjä Otto Somppi. Tämä on takonut joukkueessaan Halifax Mooseheadissa 41 ottelussa 60 tehopistettä (18+42) ja on koko sarjan toiseksi tehokkain maalien alustaja.

Moni olisikin mielellään nähnyt Sompin isossa pelintekovastuussa Nuorissa Leijonissa. Kesän maajoukkueleiritykset jäivät Sompilta väliin olkapääleikkauksen takia, mutta sen jälkeinen toiminta yllätti hänet.

Somppi purkaa tuntojaan Kiekkoareena-sivuston haastattelussa. (Lue haastattelu kokonaan tästä linkistä.)

– Heinäkuun lopun jälkeen kukaan ei ollut missään yhteydessä eikä käynyt katsomassa paikan päällä, Somppi kertoo Kiekkoareenalle.

– Oli se kyllä iso yllätys, ja karvas maku siitä jäi. En tiedä vaikuttiko se, kun kesän leirit jäivät väliin olkapään takia, mutta olisin nähnyt itseni isossa roolissa kisoissa, Somppi pohtii haastattelussa.

Somppi, 20, pelasi viimeiset juniorivuotensa Suomessa Jokerien paidassa. Nyt hänellä on menossa kolmas ja viimeinen kausi QMJHL:ssä.

Somppi on NHL:n tämän hetken kärkiseuran Tampa Bay Lightningin 7. kierroksen (206.) varaus kesältä 2016.