Leijonafaneille tarjotaan helmikuussa hurja määrä kiekkoherkkua, kun olympialaisten jääkiekkoturnaus käynnistyy 9. helmikuuta.

Vaikka NHL-pelaajat eivät ole mukana, herättää turnaus tuttuun tapaan tunteita jo ennen pelejä. Suomi lähtee arvokisoihin kilpailukykyisellä ryhmällä – joukkueesta löytyy monta huippukautta pelaavaa nimeä (Katso olympiajoukkue TÄSTÄ).

Millaiset mahdollisuudet Suomella on pärjätä? Leijonat.com nostaa esille kolme syytä, joiden takia Lauri Marjamäen suojatit vääntävät tosissaan olympiakullasta.

Kolme syytä: Tämän takia Leijonat taistelee olympiakullasta…

1) Materiaali lähellä turnauksen kärkitasoa. Kun NHL-nimet ovat poissa, saa Leijonat poikkeuksellisen kilpailukykyisen ryhmän turnaukseen. Suomella on äärimmäisen tasokas pakisto ja maalivahtiosasto kisoihin. Vaikka sentteritilanne on kysymysmerkki, löytyy myös hyökkäyksestä taitoa, kokemusta ja tulikuumia pelaajia.

Arvokisoissa riittää, että on paras paikalla olevista joukkueista. Sen takia poikkeuksellisen heikot vastustajat sopivat Suomelle. Ainoastaan Venäjän KHL-tähdistä koottu nippu on selkeästi kovempi – muut huippumaat ovat materiaalinsa turvin korkeintaan samalla tasolla Leijonien kanssa.

OTA TALTEEN: Tässä on Leijonien otteluohjelma ja kaikki ratkaisupelien aikataulut!

2) Vahvempi valmennus. Leijonakäskijä Marjamäki sai valmennukseen tärkeän lisän, kun Jussi Tapola hyppäsi mukaan kesällä. Päätös näyttää heti helpottaneen koko valmennusjohdon toimintaa – jo Karjala-turnauksessa toiminnasta huokui rentous, joka puuttui kokonaan viime kaudella.

Samalla Leijonien peli tuntuu ottaneen tärkeitä askelia eteenpäin. Joukkue loisti erityisesti Karjala-turnauksessa jopa yllättävän valmiilla pelillä. Moskovan EHT-turnauksen panos jäi pienemmäksi: sen antia on vaikeampi purkaa, koska Suomi pelasi tuon viikonlopun kolme ottelua enemmän kokeilumiehistöllä.

LUE MYÖS: HURJA MÄÄRÄ HUIPPUNIMIÄ! Tässä ovat kaikki olympialaisten jääkiekkojoukkueet

3) Pelitapaan sopivat huippunimet. Leijonien joukkue pursuilee maajoukkueesta tuttuja nimiä. Sen myötä voi sanoa, ettei joukkueessa ole aivan valtavia yllätysvalintoja. Marjamäki on saanut mukaan silti usean huippukautta pelaavan yksilön. Ennen kaikkea Suomella on kasassa joukkue, joka tuntee Marjameän pelityylin paremmin kuin hyvin. Näin ei ollut ennen World Cupia.

Myös yksilötasolla joukkueesta löytyy tarpeeksi tulivoimaa. Vaikka nuorella Eeli Tolvasella on takana muutama vaikeampi peli, nousee hän yhdessä Julius Junttilan, Teemu Hartikaisen ja Joonas Kemppaisen ohella syksyn suuriin onnistujiin. Leijonvalmennus voi olla siinä mielessä luottavaisin mielin: joukkueesta löytyy jo nyt usea luontainen tutkapari ja ketjun aihio.