Kovassa lentokelissä pelaavasta Carolina Hurricanesin Sebastian Ahosta on kirjoitettu tämän kauden aikana niin paljon otsikoita, että nuorukaisen ikä meinaa jo unohtua.

Aho on jo vakiinnuttanut paikkansa NHL-tähtenä, kun ikää on vasta 20 vuotta. Kärpistä Pohjois-Amerikkaan ponnistanut hyökkääjä ei ole suvantovaiheista lyhyellä urallaan kärsinyt.

On käsittämätöntä, että pienikokoinen hyökkääjä ei tarvinnut totuttelua edes NHL-kaukaloihin, vaikka usein huippulupaavillakin pelaajilla menee vuosia lunastaa paikkansa NHL-miehistössä.

Aho paukutti keväällä 2016 Kärpissä Liigan pudotuspeleissä 14 pelissä tehot 4+11=15. Lisäksi hän nakutti samana keväänä uransa ensimmäisissä miesten MM-kisoissa kymmeneen peliin seitsemän tehopistettä.

Hän ylsi näihin suorituksiin ainoastaan 18-vuotiaana. Tie vei suoraan Carolina Hurricanesin joukkueeseen, jossa tahti ei ole hiipunut. Jo tulokaskaudellaan 49 tehopistettä NHL:ssä takonut Aho on tehnyt kahden ensimmäisen kauden aikana 130 ottelussa kovat tehot 42+46=88.

Tällä kaudella tahti on vain kiristynyt runkosarjan edetessä, sillä edellisessä 15 pelissään Aho on tehtaillut tehot 13+5.

Monipuolisuudellaan kaukalossa loistavasta Ahosta voidaan puhua jo supertähtenä omassa NHL-joukkueessaan 20-vuotiaana, minkä ansiosta hänellä tulee olemaan täysin oma osansa suomalaisessa jääkiekkohistoriassa.

Teksti: Henri Havusela