Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius odottaa vesi kielellä Suomen jääkiekkojoukkueen avausottelua Etelä-Koreassa.

Leijonat aloittaa pelinsä torstaiaamuna, kun joukkue kohtaa Saksan klo 05.15. Helenius on seurannut hieman yllättyneenä Suomen ketjuviritelmiä.

Joukkue treenasi keskiviikkona Saksa-peliin tutuin ketjuin. Tuoreissa viritelmissä jokaisesta neljästä ketjusta löytyy paljon taituruutta (Katso Suomen ketjut tästä).

Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius, miltä Leijonien ketjut näyttävät?

– Ne ovat mielenkiintoisia. Ja jopa hieman yllättäviä. Jokaiseen ketjuun on rakenneltu erilaisia kombinaatioita. Esimerkiksi nelosketjun laidalla on Jonas Enlund, joka on tunnettu hyökkäyspään osaajana. Eikä niinkään vahvana puolustuspään taistelijana, Helenius ynnää ja jatkaa:

– Samalla vahvat ja huippukautta pelaavat Oskar Osala ja Marko Anttila ovat molemmat ylimääräisiä hyökkääjiä. Se on minulle yllätys, ilmeisesti Lauri Marjamäki haluaa vain roolittaa joukkueensa hieman eri tavalla. Kiinnostava nähdä, miten tämä toimii.

Sentteriosasto riittää

Leijonien mahdolliseksi heikkoudeksi on nostettu sentteripeliä. Helenius tyrmää kuitenkin puheet sentteriongelmasta. Joonas Kemppainen ja Petri Kontiola riittävät kisoihin.

– En ole huolissani. Kemppainen on pistänyt silmään tämän kauden KHL-peleissä – hän on vahva ja taitava pelaaja. Kontiola on fiksu ja kokenut peluri. Tähän ei Suomen peli kaadu – ei todellakaan, Helenius muotoilee.

Suomen ketjut rakentuvat juuri erilaisten kombinaatioiden varaan. Helenius uskoo, että varsinkin kakkosketjulta voi odottaa vahvaa peliä. Kontiola johtaa sitä laidoillaan nuori Eeli Tolvanen ja Liigasta tuttu Jukka Peltola.

– ”Konna” on todella fiksu pelaaja. Kokenut ja monipuolinen hyökkääjä. Uskon, että Tolvanen tarvitsee ekoissa kisoissa tuollaisen kokeneen kaverin rinnalleen. Ja Peltola tuo toisella laidalla vahvaa kahden suunnan peliä ketjuun. Tuo ketju ruokkii toisiaan, Helenius povaa..

Helenius uskoo, ettei Saksa pysty piinaamaan Suomea kauaa. Vaikka vastus pelaa tunnollisesti ja energisesti, uskoo Helenius neljän ketjun rullaavan Leijonille väkisin voiton.

– Saksa pelaa rikkovaa ja fyysistä peliä. Suomen pitää liikuttaa kiekkoa ja luottaa omaan sapluunaan. Vaikka avauspäivänä nähtiin yllätyksiä, en usko, että Leijonat kompastuu samaan, Helenius kiteyttää.

HYPPÄÄ MUKAAN LEIJONAKANNATTAJIEN SISÄPIIRIIN: Liity uuteen leijonafanit-ryhmään!

Miltä näyttää olympialaisten tähdistökenttä? Katso tästä: