Leijonat aloitti olympiaturnauksen voitolla, kun joukkue kaatoi Saksan maalein 5-2.

Joukkueen ykköstähti oli nuori Eeli Tolvanen, joka iski tehot 1+3 uransa ensimmäisessä olympiapelissä. Suomen muut maalit iskivät Sami Lepistö, Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen ja Joonas Kemppainen.

Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius analysoi avauspelin. Rautanyrkki nostaa jokaisesta ottelusta esille Suomen onnistujat. Avauspelissä ei paljon heikkoja yksiöitä näkynyt – sen myötä tarjolla on pitkälti ruusuja.

– Suomi oli valmis pelaamaan. Erikoistilannepelaaminen auttoi – se pitää olla kunnossa varsinkin isoissa peleissä. Se toimi nyt lupaavasti, Helenius kehuu.

– Avauspeli on aina vaikea. Siinä mielessä on vaikea tehdä vielä liian suuria johtopäätöksiä. Tämä oli kuitenkin lupaava alku, vaikka parannettavaa on vielä, sai joukkue heti tärkeitä onnistumisia.

Kolme tähteä:

Eeli Tolvanen

– Tärkeitä onnistumisia. Jos joku on miettinyt, pärjääkö nuorukainen tällä tasolla, ei mieti enää. Upea alku – taistelee jopa pistepörssin voitosta.

Sami Lepistö

– Iski Suomen vapauttaneen avausmaalin upealla vedolla. Myös muuten pakiston johtohahmoja.

Joonas Kemppainen

– Vahva kaksinkamppailija ja Lauri Marjamäen luottopelaaja. Pelasi hyvin ja sai palkinnoksi maalin Tolvasen nappisyötöstä.

HYPPÄÄ MUKAAN LEIJONAKANNATTAJIEN SISÄPIIRIIN: Liity uuteen leijonafanit-ryhmään!

Miltä näyttää olympialaisten tähdistökenttä? Katso tästä: