33-vuotias Sami Lepistö oli Leijonien kantavia voimia, kun Suomi aloitti olympiaturnauksen voitokkaasti Saksan kustannuksella.

Kokenut pakki iski 5-2-voittoon päättyneen ottelun helpottavan avausmaalin. Lepistön hurja pommi siivitti Leijonat johtoon avauserässä hienon kuvion päätteeksi. Konkari pelasi myös muuten vahvasti kääntäen peliä totutun varmasti hyökkäyssuuntaan.

Tosissaan, mutta ei totisena -sanonta kuvaa hyvin Lepistöä. Hänellä oli jäällä aina pieni pilke silmäkulmassa.

Jokereiden tähtipakki palasi täksi kaudeksi Suomeen Venäjältä. Paluun taustalla oli iso syydä päästä elämään perhe-elämää juuri kotikulmille.

Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius ylistää tuttua pakkia. Vuodet ovat tehneet kiekkovirtuoosista tärkeän palasen maajoukkueelle.

– Hän on maailmanluokan pakki. Hän oli jo World Cupissa Suomen parhaita – ellei jopa paras pakki. Hän ei montaa kaksinkamppailua häviä ja osaa kiekollisen pelin, Helenius ynnää Leijonat.comille.

Jokereiden kasvatilla on sopimus KHL-jätin kanssa kevääseen asti. Sen ohella se sisältää option kaudesta 2018-19. Helenius ei yllättyisi, jos suomalainen saisi tarjouksia rapakon takaa.

Lepistö on ollut jo pitkään Euroopan parhaita pakkeja – sen myötä häntä on spekuloitu jo tovin NHL:ään. Puheet eivät ole tulleet tyhjästä.

– En tiedä, millainen sopimustilanne hänellä on. Mutta voisi nyt jumaleisson kuvitella, että NHL:stä tulee tarjouksia. Hän ei ole vielä iälläkään pilattu, Helenius lisää.

Tuttu jo juniori-iästä

Helenius voi sanoa hyvällä omatunnolla tuntevansa Lepistön hyvin. Ex-järkäle muistaa pakin jo aivan juniorivuosien alusta. Helenius oli järjestämässä kiekkokoulua, jossa nuori Lepistö otti ensimmäisiä askeliaan kiekkourallaan.

Sen jälkeen kaksikko ehti pelata myös yhdessä. Lepistö jätti vaikutuksen jo Jokerit-uran avausvuosina.

– Kun palasin Pohjois-Amerikasta Suomeen, pelasin läpi kauden hänen parinaan. Jo silloin hänestä näki, että nyt on kova kaveri kyseessä. Tosissaan, mutta ei totisena -sanonta kuvaa hyvin Lepistöä. Hänellä oli jäällä aina pieni pilke silmäkulmassa.

Vuosien varrella Lepistö on monipuolistanut peliään. Vaikka NHL-matka jäi 176 pelin mittaiseksi vuosina 2007-12, puhutaan todellisesta huippupakista.

– Olen käynyt katsomassa paljon Jokereiden pelejä – ja hän on sielläkin aivan huikea. Pelaa järkyttävällä itseluottamuksella ja johtaa pakistoaan. Hieno pelaaja, Helenius kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

HYPPÄÄ MUKAAN LEIJONAKANNATTAJIEN SISÄPIIRIIN: Liity uuteen leijonafanit-ryhmään!

Miltä näyttää olympialaisten tähdistökenttä? Katso tästä: