Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius käy tuttuun tapaan läpi Suomen onnistujat Norja-pelistä.

Leijonalauma kaivoi tärkeän voiton, kun ryhmä nuiji Norjaa perjantaina maalein 5-1. Joukkueen ykkössankari oli Eeli Tolvanen, joka varasti show’n iskemällä joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia.

Se sai myös Heleniuksen ymmälleen. Varsinkin voittomaaliksi jäänyt 2-1-maali oli upea taidonnäyte. Vahti karkasi läpi ja ujutti kiekon varmasti Lars Haugenin puikoista sisään.

– Se oli aivan upea temppu. Hän vei vahdin sivuttaisliikkeeseen ja ujutti taidokkaasti puikoista sisään. Se on liike, jota itsekin yritän päästessäni läpi – niitä kertoja vain tapahtuu hyvin harvoin, Helenius hekottelee ja jatkaa:

– Tuollainen liike on maalintekijän temppu, mutta samalla se on jopa maalivahdin nöyryytys – kiekko liukuu hitaasti sisään.

Kaksi maalia kaunistelivat Tolvasen teholukemia, jota ovat nyt kahden pelin jälkeen 3+3. Pistepörssin kärkimiehen lisäksi Leijonista löytyi myös monta muuta onnistujaa.

– Tehoja tuli tasaisesti eri ketjuille. Se on tärkeä asia jatkoa ajatellen. Onnistumiset kun ruokkii itseään. Näkee, että joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä ilmapiiri, Helenius summaa.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
KISKIS ÄLÄ LÄHRE SINNE! Tolvaselta aivan jäätävä viimeistely! Suomi 2-1-johtoon! #PyeongChangFi #Olympialaiset #Leijonat

Rautanyrkin leijonatähdet:

1. Eeli Tolvanen

– Pelaa aivan huikealla tasolla. Upeat maalit ja myös muut eleet kertovat, että nauttii tällä hetkellä pelaamisesta.

2. Sami Lepistö

– Hän on huikea pelimies. Ei siitä pääse vain mihinkään. Pakiston johtohahmo on tälle ryhmälle kaikki kaikissa. Taas vahva iltapuhde.

3. Mikko Koskinen

– Norja tuli varsinkin alkuun kovaa maalille. Heillä oli omat paikkansa, mutta yksi kiekko meni vain selän taakse. Nostetaan myös hänet tähdistöön.

HYPPÄÄ MUKAAN LEIJONAKANNATTAJIEN SISÄPIIRIIN: Liity uuteen leijonafanit-ryhmään!

Miltä näyttää olympialaisten tähdistökenttä? Katso tästä: