Mikko Rantasen NHL-seura Colorado Avalanche kertoi helpottavia uutisia, kun seuran ykköstähti Nathan MacKinnon palaa kokoonpanoon ensi yön ottelussa Edmonton Oilersia vastaan.

MacKinnon ei ole pelannut helmikuun aikana otteluakaan. Tähtipelaajan paluu on iso itseluottamuksen kohottaja Coloradon miehistölle, joka on pelannut viime aikoina ailahtelevaisesti. Joukkue taistelee läntisessä konferenssissa viimeisistä pudotuspelipaikoista, jolloin jokainen voitettu piste on elintärkeä.

Tammikuun aikana MacKinnonin, Rantasen ja Gabriel Landeskogin hyökkäysketju oli NHL:n pelätyimpiä, kun Colorado voitti peräti kymmenen ottelua peräkkäin. MacKinnon nousi jopa NHL:n pistepörssin kärkikolmikkoon, mutta on nyt sairaslomansa takia pudonnut kauemmaksi. Kanadalaissentterin tehot ovat 49:n ottelun jälkeen 24+37=61.

Rantanen pääsi loistamaan MacKinnonin vierellä, kun laituri siirtyi suomalaisten pistepörssissä johtoon. Nyt Rantanen jakaa kärkipaikan Florida Panthersin Aleksander Barkovin kanssa tehoilla 18+35=53.