Sunnuntain Suomi-Ruotsi-ottelu on erityisen kiinnostava kolmelle pelaajalle.

Leijonien Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen kohtaavat ottelussa seurajoukkueesta tutun ketjukaverin. Kaksikko on pelannut pitkin vuotta Ufa Salavat Julajevissa yhdessä Ruotsin Linus Omarkin kanssa.

Kolmikko on pelannut upeasti yhteen ollen joukkueensa kantavia voimia. Nyt asema kuitenkin muuttuu, kun Omark asettuu kahta leijonataituria vastaan.

– Kyllä tästä on koko kausi spekuloitu. Miten mitalisijat jaetaan etukäteen, Hartikainen naureskelee Leijonat.comille.

Kolmikko ehti ottaa yhteen jo Karjala-turnauksessa. Silloin Omark vakuutti ennen peliä Ruotsin voittavan – toisin kuitenkin kävi ja Kemppainen ja Hartikainen saivat hyvät naurut (lue uutinen).

LUE MYÖS: Ruotsin supertähti yritti uhota Leijonille – sai karun oppitunnin: ”Tästä tulee kuittia – ja paljon!”

Omark on sekä äärimmäisen taitava hyökkääjä että todellinen persoona. Hartikainen kertoo pienen uhon kuuluvan asiaan.

– Hän on sellainen lappilainen – hän on jostain sieltä metsikön perukoilta. Hänellä on sellaista itsevarmuutta ja räiskyvyyttä.

Kolmikko tulee hyvin toimeen Ufassa. Erilaiset hahmot viihtyvät hyvin yhdessä myös kaukalon ulkopuolella.

– Meille persoonat sopii hyvin yhteen. Välillä saatetaan riidellä, mutta yleensä nauretaan. Meillä on hyvä huumorintaju siinä hommassa. Se on tosi tärkeää, kun pelataan pitkiä kausia. Ja välillä menee hyvin ja välillä ei, Hartikainen summaa.

Kuka saa oikeuden kuittailla? Suomi-Ruotsi pelataan sunnuntaina klo 14.10 alkaen. Panokset ovat selvät: voittaja nousee lohkovoittajaksi.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo