Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius ynnää yhteen Suomen otteet lohkovaiheen peleistä.

Rautanyrkki antaa Leijonille kolmesta avauspelistä hyvän arvosanan. Joukkue aloitti kisat kahdella komealla voitolla Saksasta ja Norjasta.

Vaikka Ruotsi vei tiukan ottelun maalein 3-1, näkee Helenius Suomen aseman hyvänä ennen tosipelejä.

– Annan 8½. Kaksi kakkoskorin maata ja yksi kovempi peli. Kokonaisuutena Suomen otteet ovat olleet hyviä – Ruotsi-pelissä oli tappiosta huolimatta paljon hyvää, Helenius summaa.

Sunnuntain Ruotsi-pelissä joukkueen peliä rikkoi useat jäähyt. Ylivoimalla joukkue sai useamman pyörityksen aikaiseksi – viimeistely kuitenkin ontui.

– Nythän se oikeat pelit alkavat. Nyt kunnon ajoitus ja vire pitää olla kunnossa. Lohkovaiheen pelit antavat kuitenkin uskoa: tässä on vielä kaikki saumat mihin tahansa, Helenius lisää.

Tuore tappio tarkoittaa sitä, ettei Suomi saanut suoraa lippua puolivälieriin. Joukkue aloittaa pudotuspelinsä jo tiistaina Etelä-Koreaa vastaan. Mikäli kisaisäntä kaatuu, on puolivälierä Kanadaa vastaa heti seuraavana päivänä.

– En ole huolissani. Pelaajat ovat kaikki kovia ammattilaisia – he ovat tottuneet pelaamaan kovemmallakin tahdilla, Helenius summaa.

LUE MYÖS: Nyt pelataan olympiakullasta! Leijonien otteluohjelma selvillä – tässä kaikki ratkaisupelit ja tarkat aikataulut

Helenius valitsee Leijonien lohkovaiheen kolme parasta pelaajaa:

1. tähti: Eeli Tolvanen, tehot 3+3

– Huima pelaaja takoo kovaa jälkeä. Ruotsia vastaan ei saanut tehoja, mutta oli tässäkin pelissä näkyvä.

2. Sami Lepistö, tehot 2+2

– Puolustuksen johtaja loistaa isossa roolissa. Pelaa paljon ja monipuolisesti. Tärkeä lenkki Suomen ylivoimalla.

3. Mikko Koskinen, torjuntaprosentti 92,65, päästettyjen maalien keskiarvo: 1,68.

– Vakuuttava huippuvahti oli hyvä myös Ruotsi-pelissä. Ei kalpene näissä kisoissa muun maan torjujille..