Liigassa nykyisin KalPaa luotsaava, ja pelaajaurallaan maailmanmestaruuden, kolme MM-hopeaa sekä kaksi olympiapronssia voittanut Sami Kapanen päätti uransa NHL:ssä kauteen 2007-08. Lähdettyään Flyersistä, hän pelasi vielä viisi kautta nykyisessä valmennettavassa joukkueessaan.

Kapanen on osoittanut olevansa jääkiekon todellinen moniosaaja. Hän on luotsannut viime kauden hopeamitalistit lähelle suoraa puolivälieräpaikkaa yhdessä kolminkertaisen MM-mitalistin, KalPan nykyisen kakkosluotsi Marko Tuomaisen kanssa.

Peli on rullannut rapakon takana, maajoukkuepaidassa ja nyt homma toimii myös päävalmentaja. Kapanen saikin hurjia kehuja, kun hänen uraa muisteltiin – pelaaja sopi jo tuolloin rooliin kuin rooliin.

– Kapasesta tuli arvokas ja monipuolinen pelaaja, joka pystyi pelaamaan eri rooleja käytännössä jokaisessa tilanteessa. Hän pelasi Flyersissa kumpaakin laitaa ja jopa puolustajana sekä kaikissa neljässä ketjussa eri aikoina.

Kapanen debytoi miesten sarjoissa jo kaudella 1990-91, kun hän murtautui KalPaan. Kuopiolaisjoukkueen ja NHL:n lisäksi hän pelasi myös mm. HIFK:ssä, Tsekin kakkosliigassa ja AHL:ssä.

Lähteet: Philadelphia Flyersin kotisivut, NHL.comin suomenkielinen sivusto