Kuten sivustomme aiemmin maanantaiaamuna kirjoitti, jäi Naisleijonien Ronja Savolainen hurjan jyrän alle Suomen välieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Olympialaisten semifinaalissa tapahtuneesta kovasta töötistä voit katsoa videon tämän linkin takaa.

Kaksinkertainen MM-pronssimitalisti selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä. Luulajan pakki ei ottanut kantaa siihen, minkälaisen rikkeen kohteeksi hän joutui.

– Kaikki on ihan ok. En ole nähnyt sitä tilannetta jälkeenpäin. Ainakin joku jalkaani osui, ja aika kovaa lensin laitaa päin. En osaa muuten sanoa, avauserässä kovia kokenut reilu parikymppinen puolustaja pyöritteli Suomen Olympiajoukkueen Twitter-tilin mukaan.

Suomen luotsi Pasi Mustonen tilanteeseen sen sijaan otti kantaa miettien sitä, mikä olisi ollut oikea tuomio.

Tuosta Yhdysvaltain selviäminen ilman jäähyjä saattoi olla jopa pelin käsikirjoituksen käännekohta.

– Se oli yksi kulminaatiopisteistä. Sehän näytti polvitaklaukselta. Vitonen siitä olisi kuulunut tulla, se olisi voinut muuttaa pelin luonnetta, päävalmentaja Mustonen mietti.

On sanomattakin selvää, että jos Mustonen on oikeassa, koki Suomen rajun vääryyden turnauksen toistaiseksi tärkeimmässä pelissä. Toisaalta, vaikka luotsi tilanteesta tuomareiden kanssa eri mieltä olikin, ei hän ottanut USA:lta mitään pois.

– Fakta on silti, että jenkit olivat parempi joukkue.