Kauden 2011-12 päätteeksi jääkiekon Suomen mestaruuden JYPin paidassa voittanut Yohann Auvitu on jälleen palannut NHL:ssä joukkueensa Edmonton Oilersin rosteriin. Hän oli muutamia viikkoja sivussa, ennen kuin palasi 10. helmikuuta kokoonpanoon ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Nyt neljässä edellisessä pelissä pinnoja on kertynyt kahden syötön verran, tehotilasto näyttää nollaa noissa koitoksissa.

Toistaiseksi 25 kamppailua käsittänyt kausi on ollut ranskalaiselle vuoristorataa. Viime kaudella hän pelasi New Jersey Devilsissä myös 25 ottelua, AHL:n puolella Albany Devilsin paidassa pelejä kertyi 29.

– Se on henkinen vuoristorata. Olen varma, että 75 prosenttia pelaajista on käynyt vastaavan läpi. Tämä syö henkistä kapasiteettia. En aio valehdella: Tämä ei ole ollut helppoa, mutta olen vain jatkanut kovaa työntekoa, Auvitu myönsi Edmonton Sunin mukaan.

Liigasta kauden 2015-16 päätteeksi rapakon taakse ponnistanut ranskalaispakki ansaitsisi ainakin tilastojen valossa selvästi enemmän vastuuta. Hänen tehotilaston lukema +7 on Oilersin sisäisen pörssin neljänneksi paras, ja pakeista peräti toiseksi paras.

Takana tilastossa on mm. sellaisia nimiä kuin Jesse Puljujärvi (+2), Ryan Strome, Milan Lucic ja Ryan Nugent-Hopkins.

– En todellakaan katso tilastoja tällä hetkellä. Yritän vain ja koitan päästä paremmin peliin, hän vakuutteli, ja jatkoi sättien itseään hurjin sanoin:

– Olen ollut poissa kaksi kuukautta. Ensimmäisessä pelissäni tunsin itseni lihavaksi, hitaaksi ja ruosteiseksi.

Tällä kaudella tehot 2+5 iskenyt 28-vuotias pakki pelaa rapakon takana toista kauttaan.