Suomi eteni olympiaturnauksessa puolivälieriin vaiherikkaan ottelun jälkeen Etelä-Koreaa vastaan. Vaikka Suomi voitti maalein 5-2, isännät ehtivät säikytellä suomalaisia toisen herän hurmoksellaan ja kahdella salamamaalillaan.

Kaikkien aikojen kiekkosensaatiota hakenut Etelä-Korean joukkue väsyi lopulta Leijonien pyörityksessä ja ottelun viimeinen erä oli lähes täydellistä Suomen hallintaa.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei osannut odottaa kotiyleisön kannustuksesta virtaa saaneen korealaisryhmän tehohetkeä. 3-1 ja 3-2 maalien välillä kiekko ei meinannut mitenkään pysyä suomalaisten lavassa.

– Vastustaja teki yhden ja sai hurmoksen päälle. Ja teki toisen. Aika menettämisen pelko tuli. Erätauko teki hyvää. Saatiin koottua rivit. Pelattiin ihan tyylikäs kolmas erä ja otettiin voitto kotiin, Marjamäki kommentoi ottelun jälkeen.

Korealaiset taistelivat loppuun asti. Mitään hävittävää joukkueella ei ollut, joten he saivat pelata vapain mielin Suomea vastaan. Marjamäki ymmärtää hyvin, miten tärkeä ottelu oli isännille.

– Respektiä täytyy nostaa Korealle. Hienon pelin tosta teki. Mutta totta kai se on erilaista pelata Ruotsia tai Kanadaa vastaan.

Leijonat yrittävät palautua jännittävästä ottelusta mahdollisimman tehokkaasti, sillä he pelaavat seuraavan kerran jo huomenna, kun puolivälierissä vastaan asettuu yksi kisojen suosikeista Kanada.

– Kanada pelaa hyvää turnausta. Kova joukkue. Tulee varmasti kovaa tohon alkuun. Paineen alla pelaaminen korostuu. Uskon, että jotain eväitä saatiin tosta Ruotsi-ottelusta.

Suomi ja Kanada pelaavat huomenna Suomen aikaan kello 14:10.

Haastattelija: Otto Palojärvi