KHL-seura Pietarin SKA:n ja Venäjän maajoukkueen supertähti Ilja Kovaltshuk saattaa palata ensi kesänä takaisin NHL:ään, missä hän teki itselleen nimeä uran alkuvaiheessa. Kovaltshukin sopimus KHL:n jättiläisen kanssa päättyy tähän kauteen, ja hän on kertonut olleensa halukas pelata taas NHL:ssä.

Kovaltshuk kuului 2000-luvun vaarallisimpiin hyökkääjiin NHL:ssä. Ennen siirtoaan Venäjälle hän jätti taakseen komean piste per peli -saldon: 417+399=816.

Yhdysvaltalainen urheilu-uutisjätti TheScore ennusti Kovaltshukin vaihtoehdot NHL:stä. Viiden joukkueen listalle mukaan pääsi myös Patrik Laineen ja Joel Armian tähdittämä Winnipeg Jets.

TheScore uskoo, että Jets olisi hyvä paikka venäläiselle, sillä silloin ns. ympyrä sulkeutuisi, kun Jetsin paikan NHL:ssä ottanut Atlanta Trashers varasi hänet vuonna 2001. Näin ollen hän aloittaisi uudelleen, ja mahdollisesti päättäisi, NHL-uransa siinä seurassa, joka tavallaan varasi hänet.

– Kuvitelkaa Kovaltshukin ja Patrik Laineen pyörittämä ylivoima. Se olisi painajaista sarjan muille joukkueille. Jetsin GM Kevin Cheveldayoff tarkkailee varmasti käynnissä olevia olympialaisia, lehti kirjoitti.

TheScore listasi mukaan myös New Jersey Devilsin, jossa Kovaltshuk pelasi viimeisenä, San Jose Sharksin, koska seuralla on kalliiseen pelaajaan varaa ja vapaa paikka hyökkäyksessä sekä Los Angeles Kingsin, josta Kovaltshuk saisi paljon hyökkäyspään vastuuta ja mahdollisuuden mestaruussormukseen.

Lisäksi myös Vegas Golden Knightsia pidetään mahdollisena seurana, koska se voisi laittaa eniten kahisevaa venäläistähden sopimukseen. Tulokasseura kiinnostaa varmasti venäläistähteä, sillä joukkue on osoittanut kuuluvansa sarjaan, vaikka se pelaakin varsin nimettömällä ryhmällä.