Tiistain vastaisen yön NHL-kierroksella viime vuoden Stanley Cup -finalisti Nashville Predators jatkoi läntisen konferenssin kärkisijan metsästystä, kun se kohtasi Ottawa Senatorsin. Ilta päättyi Nashvillen osalta onnellisesti, kun kantrikaupungin seura oli Ottawaa parempi maalein 5-2.

Ottelun suureksi sankariksi nousi suomalainen tähtimaalivahti Pekka Rinne, joka torjui yhteensä 36 laukausta. Voitto oli 35-vuotiaalle konkarille kauden 30:s. Suomalaisen voittopronsentti on ollut tällä kaudella vakuuttava, sillä viime yön ottelu oli hänelle kauden 43:s.

Rinne on nyt ylittänyt 30:n voiton rajan seitsemännen kerran NHL-urallaan. Lukema nostaa Rinteen suomalaisvahtien kaikkien aikojen tilaston piikkipaikalle legendaarisen Miikka Kiprusoffin vierelle.

Rinne on voittanut nyt yhteensä 299 ottelua NHL:ssä. Kolmensadan raja saattaa ylittyä ensi yönä, kun Nashville matkaa Detroitiin Red Wingsin testattavaksi. On kuitenkin todennäköistä, ettei Rinne pelaa kahden päivän sisällä toistamiseen, joten veteraanivahti nähdään todennäköisemmin maalilla vasta torstain ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Nashvillen tähtivahti voi päihittää Kiprusoffin voittojen määrässä jo tällä kaudella. Kiprusoff torjui maineikkaan uransa aikana yhteen 316 voittoa ja pitää nimissään suomalaisvahtien ennätystä.

Kapuloita Rinteen ennätysjahtiin voi laittaa toinen aktiivinen torjuja Kari Lehtonen, jolla on kasassa 305 voittoa.