Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius uskoo Suomella olevan hyvät mahdollisuudet kaataa keskiviikkona Kanada.

Vaisu puolivälierävoitto Etelä-Koreasta on saanut varsinkin sosiaalisessa mediassa monet kiekkofanit skeptisiksi. Kritiikki on ollut ajoittain jopa yllättävän rajua.

Myös moni asiantuntija on pohtinut, pitääkö ennen tulevaa puolivälieräpeliä olla huolissaan: vaikka Leijonat kaatoi Etelä-Korean maalein 5-2, tuli tasaviisikoin lilliputilta takkiin maalein 1-2.

Helenius ei ymmärrä huolta tai jättikritiikkiä. Tiistain peli meni yllättäen vaikeaksi hölmöilyn jälkeen. Keskiviikon ottelu on luonteeltaan aivan erilainen.

– Suomella on edelleen helvetin hyvin pullat uunissa! Kanada on varmasti kisojen yksi suosikkeja, mutta marginaalit on todella pienet, Helenius kiteyttää.

5544 NHL-peliä

Kanadasta puhuttaessa esille nousee joukkueen NHL-pelien määrä. Se antaa usein väärän kuvan joukkueen iskukyvystä.

Kun keski-ikä on jo yli 30 vuotta, täytyy ryhmän iskukykyyn suhtautua varauksella. Vaikka vyöllä olisikin hurjat 5544 NHL-peliä.

– Se on historiaa! Tuostakaan joukkueesta ei pelaa yksikään kaveri enää NHL:ssä. Suomen joukkueen rakenne on todella hyvä: siinä on nuoria ja kokeneita pelaajia hyvin sekaisin. Se on iso etu.

Leijonien keski-ikä on huomattavasti nuorempi. 28-vuotiasta joukkueesta löytyy sekä nuoruutta että kokemusta. Jo Karjala-turnauksessa joukkue hyydytti pahasti kokeneet kanadalaiset, joiden peli oli jopa yllättävän aseetonta monipuolisesti rytmittänyttä Suomea vastaan.

Mutta millä asein Suomi kaataa keskiviikkona Kanadan?

– Kova tempo ja peliä oman sapluunan mukaisesti. Vastustaja väsyy jossain vaiheessa siihen puskemiseen, Helenius kiteyttää.

Suomi ja Kanada iskevät yhteen keskiviikkona klo 14.10. Leijonat.com seuraa peliä tapahtuma tapahtumalta.

HYPPÄÄ MUKAAN LEIJONAKANNATTAJIEN SISÄPIIRIIN: Liity uuteen leijonafanit-ryhmään!

 

Miksi Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen dominoivat Leijonissa? Katso analyysi tästä: