Suomi ja Venäjän Olympiaurheilijat huipentavat Etelä-Korean Pyeongchangissa käynnissä olevan jääkiekon olympiaturnauksen tänään pronssiotteluun. Naisleijonien yksi suurimmista tähdistä, maalivahti Noora Räty lähtee viimeiseen otteluun kovan itseluottamuksen siivittämänä.

– Heillä on hyviä yksilöitä, mutta alkusarjan ottelu näytti, että me olemme parempi joukkue. Meidän on vain pidettävä heidät aisoissa ja luotava maalipaikkoja, maalivahti sanoi Suomen Jääkiekkomaajoukkueen sivuilla.

Räty viittasi alkusarjan ottelulla viime torstaina pelattuun joukkueiden väliseen mittelöön, joka päättyi Suomen voittoon numeroin 5-1. Naisleijonilla on turnauksesta lisäksi myös toinen voitto, kun se kaatoi puolivälierässä Ruotsin.

USA:lle joukkue sen sijaan hävisi niin alkulohkossa kuin välierässä, myös Kanada oli alkulohkossa parempi. Pronssiotteluun Suomi lähtee allaan semifinaalin 0-5-tappiopeli, jossa Rädylle kertyi 33 torjuntaa. OAR:ää vastaan koppien määrä vähenee hyvin todennäköisesti.

– Se on mentaalisesti hankalampaa. Tänään (maanantaina) ei tarvinnut miettiä, milloin seuraava laukaus tulee. Välillä hapotti niin, ettei tiennyt, mihin suuntaan olisi luistellut. Keskiviikkona on erilainen peli, mentaalisesti raskaampi, tämä oli fyysisesti raskaampi, maalivahti mietti.