Loistavat olympialaiset pelannut teinisensaatio Eeli Tolvanen siirtyy Jokereiden kauden päätyttyä NHL:ään Nashville Predatorsin apulais-GM Paul Fenton kertoi The Athletic -lehdelle.

– Meillä on sopimus, jonka laitamme voimaan ja otamme hänet vastaan tänne NHL:ään. Se on suunnitelmamme. Oudompiakin asioita on tapahtunut, joten en halua sanoa tätä vielä 100 prosentin varmuudella. En tee koskaan niin bisneksessä. Mutta kyllä, meidän tavoitteena on saada hänet tänne, Felton paljasti.

Vaikka Leijonien turnaus päättyi keskiviikkona puolivälierissä harmittavaan 0-1-tappioon Kanadalle, Tolvanen oli yksi Suomen joukkueen isoista valopilkuista turnauksessa.

18-vuotias superlupaus johtaa parhaillaan kesken olevan turnauksen pistepörssiä näyttävästi tehoilla 3+6=9.

Felton on seurannut innoissaan Predatorsin viime kesän ensimmäisen kierroksen 30. vuorolla varatun huippulupauksen otteita.

– Kun katsot tuon nuoren miehen pelaavan – hänen kypsyytensä on yli rajojen. Se on asia, joka erottuu hänen pelistään eniten. Löydät tuon asian suomalaispelaajista. He osaavat pelin yksityiskohdat. He keskittyvät yksityiskohtiin. He tekevät työnsä. Valmentajat rakastavat sitä. Se on viisautta, joka antaa edun voittaa pelejä, apulais-GM hehkuttaa.